Een inkijkje in onze adviespraktijk:

Ze is 65 jaar en werkt al jaren in het onderwijs. Het wordt haar steeds zwaarder: de vele vergaderingen en snelle ontwikkelingen zijn lastig bij te houden. Ze zou het liefst minder werken of zelfs helemaal stoppen. Maar ja, als alleenstaande met weinig spaargeld lijkt dat onmogelijk. Gelukkig biedt haar werkgever aan om dit te laten onderzoeken en maakt hier budget voor vrij. Het is immers in hun beider belang dat ze niet uitvalt wegens langdurig ziekteverzuim.

Grondige financiële analyse
We maken een afspraak voor een intakegesprek en vragen al haar financiële gegevens op. Daarbij kijken we naar haar gehele situatie, inclusief woning/hypotheek en eventuele (lijfrente)verzekeringen.

Een haalbaar plan
Wat blijkt? Ze heeft een goed pensioen opgebouwd, waardoor het mogelijk is om eerder te stoppen met werken en haar pensioen eerder te laten ingaan. We laten haar zien dat haar inkomen dan voldoende is om haar huidige levensstandaard te behouden. Ook na haar AOW-leeftijd in 2026 blijft er voldoende pensioen over.

Opluchting en rust
Bij het horen van dit nieuws valt er een last van haar schouders. Ze voelt zich opgelucht en heeft nu financiële rust. Ze besluit het schooljaar af te maken en stopt per 1 september 2024. Voor haar werkgever is dit ook fijn om te weten, want zo kunnen ze goed plannen voor het nieuwe schooljaar.

Onze expertise
Bij Pensioenvoorelkaar hebben we veel ervaring met persoonlijke begeleiding bij diverse keuzemogelijkheden. Zo ontlasten we de werkgever of HR-medewerker en krijgt de werknemer financiële rust.

Wil jij ook ontlast worden en je werknemers goed laten begeleiden?
Neem voor een vrijblijvend gesprek contact met ons op.

Deel dit artikel