De onrust bij werknemers uit verschillende sectoren over het einde van de RVU-regeling in 2025 neemt toe!

Wat is ook al weer de RVU-regeling?
Dit staat voor Regeling Vervroegde Uittreding en houdt in dat werknemers van 64 jaar en ouder eerder kunnen stoppen met werken en dan een RVU-uitkering van hun werkgever ontvangen, zonder dat hier een (boete) belasting voor geldt. Vaak is het ook zo dat werkgevers subsidie kunnen ontvangen.

Hoeveel is de uitkering?
Werknemers ontvangen maximaal € 26.184 bruto per jaar (€ 2.184 per maand), gedurende 3 jaren. In veel Cao’s is dit geregeld en hier wordt regelmatig gebruik van gemaakt, omdat veel werknemers in de zogenaamde zwaardere beroepen helaas niet gezond de AOW-leeftijd kunnen bereiken.

Hoe de periode te overbruggen tot AOW-leeftijd?
Met deze uitkering alleen is het wellicht nog niet mogelijk om de periode tot de AOW-leeftijd te overbruggen. Vaak zijn er echter mogelijkheden waardoor het wel mogelijk is, bijvoorbeeld door gebruik te maken van de keuzemogelijkheden in de pensioenregeling.

Dit is best complex en een bewuste keuze kan pas gemaakt worden als er goed inzicht is in de financiële situatie, nu en in de komende jaren.

Pensioenvoorelkaar kan daarbij ondersteunen en gelukkig zijn steeds meer werkgevers bereid om de kosten hiervoor voor haar rekening te nemen.
Door het geven van financieel inzicht krijgt de werknemer financiële rust en heeft de werkgever/HR-medewerker meer tijd voor andere zaken dan pensioenvragen.

Wil jij ook ontlast worden en je werknemers gezond en goed de eindstreep laten halen met begeleiding?
Neem voor een vrijblijvend gesprek contact met ons op.

Deel dit artikel