Het bedrijf stopt ermee, gelukkig geen faillissement. Veel werknemers zijn compleet van slag. Velen hebben hun hele arbeidsleven bij dit bedrijf gewerkt en hun leven staat op z’n kop. Hoe nu verder? Krijgen ze nog wel een baan? Er is een heel mooi Sociaal Plan en ze krijgen een transitievergoeding. Maar wat betekent dat nu voor ze? De één heeft net een huis gekocht, de ander is al langere tijd ziek en zo speelt er in iedere situatie wel iets. Stress dus.

Gelukkig is onderdeel van het Sociaal plan dat de werkgever de werknemer faciliteert om financieel advies in te winnen, hoe fijn is dat! Het verdriet om het missen van hun baan kunnen we niet wegnemen, de zorgen om de financiële consequenties wel. We geven inzicht en laten zien wat de verschillende mogelijkheden zijn. En we kijken natuurlijk ook naar fiscale optimalisatie.

Het is belangrijk om de totale persoonlijke en financiële situatie te kennen van de werknemer (en de partner) om goed te kunnen adviseren.

Pensioenvoorelkaar heeft veel ervaring in de persoonlijke begeleiding en consequenties bij life-events. Hierdoor wordt de werkgever/HR-medewerker ontlast en krijgt de werknemer financiële rust.

Neem voor een vrijblijvend gesprek contact met ons op.

Deel dit artikel